Hírek

Fúziós, multispektrális…korábban írtam már, hogy ezek a vadászati csúcstechnika új hívószavai. Azért multispektrális, mert van nekünk hőspektrumunk, infraspektrumunk és látható spektrumunk egy készülékben. És azért fúziós, mert a Gemini képes ezeket egybefűzni. És még távmérős is. És még binokulár is. Meg zseniális is! A Gemini az Infiray valaha volt legjobb készüléke, ezt bátran ki merem jelenteni, pedig tudjátok, nem szoktam ilyen nagy szavakkal dobálózni.

A 2023 őszi Infiray termékbejelentés még előttünk van, de a tavaly debütált EYE III keresők továbbcsiszolt változatát már most bemutatták. Kiforrottabb koncepció volt a cél.

A 2023 őszi Infiray termékbejelentés még előttünk van, de a tavaly debütált EYE III keresők továbbcsiszolt változatát már most bemutatták. Kiforrottabb koncepció volt a cél.

A Guide e két előtéte jelenleg az egyik legolcsóbb a piacon (így a legvonzóbb), miután a hasonló kategóriájú versenytársakat az Infiray nemrégiben kivonta a forgalomból. Hogy ideiglenesen, vagy tartósan, azt nem tudom, de egymilllió forint alatt a Leitz Hungáriánál csak e két modellt találjuk jelenleg, melyekből az egyik igen kellemes meglepetést okozott.

A Guide pár hónapja dobta piacra a tenyérnyi méretű, cserélhető akkus Delphinus hőkamerákat, ráadásul egészen kedvező áron a mai viszonyokhoz képest. Kipróbálva őket kellemes tapasztalatokat szereztem, de azért az is kiderült, hogy ezeket a készülékeket miért nem érintette igazán a világszinten tapasztalható áremelkedés. Az elérhető négy modellből a TD210, TD420 és TD430 járt nálam.

Elkezdték megújítani a népszerű Infiray X-EYE hőkameracsaládot (E3 és E6 néven ismeretesek). A név egyszerűsödött, az AFFO, Cabin, Finder és Zoom modellek mellett, ezt a szériát egyszerűen csak EYE-nak hívják mostantól. A “felvagányosított” EYE III első tagja az Infi legnépszerűbb modelljének utóda, az új E3 Max, melyet pár hete már tesztelek. Lássuk mire jutottam vele.

Górcső alatt az Infiray első éjjelátó előtéte. Emlékeztek a kb két évvel ezelőtti Sionyx tesztre, ahol azt mondtam, hogy a technológiát a kínaiak már vizsgálják? No hát ez (is) az eredménye!

Pár hónapja az Infiray belevágott hőkamerák mellett az éjjellátó-bizniszbe is. Elsőként a TD50 nappali és éjszakai, tubusos céltávcső jött, most pedig érkezik az ugyanilyen céltávcső-előtét, az Infiray Clip CD35.

Megérkezett a hazai piacra az Infiray X-Eye E3 Max harmadik generációja, illetve a közepes szenzorfelbontású Zoom. Mindkettő egyedülálló termék a maga kategóriájában, vagy épp egyenesen kategóriateremtő.

CML25? CL42S? CH50W? Ha az új lehetőségekkel találkozó hivatásos vadász vagy, aki eddig kimaradt az modernebb technika világából, meglehet nehezen igazodsz el az Infiray előtétei közt. Ez a cikk segíteni fog.

A múltkori AFFO AP13 teszt után itt a nagyobb testvér, az AFFO AL19 bemutatása, mely tulajdonképpen a rendkívüli népszerűségnek örvendő Infiray E3n/E3W, és az Infiray Cabin CBL19 szerelemgyereke. Előbbitől a fizimiskáját örökölte, utóbbitól a lelkét, ha röviden és költőien akarnám megfogalmazni. Hosszabban lásd alább…

Megérkeztek Magyarországra egy új gyártó, a ThermTec hőkamerái, melyek a szokásosnál innovatívabb megoldásaikkal, és kedvező árukkal hívják fel magukra a figyelmet. Azon ritka eset állt elő, hogy egy hőkameracsaládból – melynek neve ezúttal Cyclops – az összes modellt módomban állt egyszerre tesztelni, összehasonlítani.

Mostantól a ThermTec Cyclops hőkamera keresők is kaphatók kis hazánkban, melyek innovatív funkcióikkal hívják fel magukra a figyelmet.

A nemzetközi IWA kiállítás nyitónapjára időzítette az Infiray az új termékeinek bemutatását. Vannak köztük már várt példányok éppúgy, mint váratlan újdonságok a belépőszinttől a zászlóshajóig.

Sokszor volt már erről szó a blogon, de nem elégszer. Megannyi hőkamera van a piacon, még Magyarországon is, de rengeteg az olyan külföldi termék, ami egy hazai garanciális háttérrel látszólag megszólalásig megegyező modell, de mégsem az. Sorra vesszük most ezeket a tisztánlátás kedvéért. Nem kívánok megmarni senkit különösebben, de a vásárlónak joga van ismerni a “feltételeket”.

Tájékoztató a vadászatról szóló 1996. évi LV törvényről

Egy ideje már a boltokban az Infiray csúcskeresőjének 3. generációja, bár lassan trónfosztás is lesz, hiszen a Zoom modell még erre is rátesz egy lapáttal. De addig is, lássuk mit tud a ma már rendkívül kedvező áron kapható X-Eye E6 Pro V3.

Nem csak a kínai vállalat valaha volt legjobb keresőjéről rántjuk le most a leplet, de a vadászati célú hőkamerák közül is minden jel szerint a legfejlettebb, legkülönlegesebb modell érkezik hazánkba. Az Infiray Zoom olyat tud, amit eddig senki, ráadásul olyan kedvező áron, amit személy szerint álmomban nem gondoltam volna…ahogy azt sem, hogy ilyen hőkamerát valaha gyártani fognak.

Szériává érett az Infiray Cabin. A tenyérnyi méretű, cserélhető akkus kereső első változata a 19mm-es CBL19 volt, de immáron megérkezett a nagyobb nagyítású, 25mm-es CBL25 is.

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy alig vártam a Leica Calonoxok érkezését, kipróbálását. Megtudni, milyen az, amikor egy prémium távcsőgyártó szárnyai alá veszi az új technológiát. Azt kell mondjam nem csalódtam.

Olyan hőkamerát mutatott be az Infiray, amit sokan hiányoltak. Hiányolták ezt a tartományt is, amit lefed. Hiányolták a fém házat, a cserélhető akkut, a “tenyérbemászó” méretet. Hát most megkapták egy aprócska, de kategóriájához képest meglepően nagy teljesítményű kereső formájában.

Sokan lettek mostanában Guide Track hőkamera tulajdonosok. Íme egy hiánypótló útmutató a kamerák optimális beállításához, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük. Most a Vadász Blog leírásában összeszedve találtok segítséget a beállításokhoz.

Az Infiray legnépszerűbb hőkamera keresője tavaly és tavalyelőtt a 35mm-es E3 Max volt, igazi mindenes. E kamera kapott ugyan utódot 2020-ban az E3 Max V2 formájában, de a valódi utóda jelen tesztünk alanya, a 12 µm-os, 25mm-es E3 Plus V2.