Bemutatkozik a kompakt, de nagytudású Infiray IRIS R+ széria

Bemutatkozik a kompakt, de nagytudású Infiray IRIS R+ széria

Lerántotta a leplet az Infiray a legújabb készülékcsaládról, az Irisről, mely egyszerre váltja a AFFO AL és az E3 Plus/Max modelleket. 384-es volta miatt elérhető áron találjuk majd a boltokban, de belepakoltak minden földi jót, amit a mai trendek megkívánnak, a mesterséges intelligenciától kezdve, a nagy érzékenységen át, a cserélhető akkumulátorig.

 

Szerző: Vadász-blog

Az Infiray IRIS kétféle verzióban lesz kapható: IL19 R+ és IL35 R+. Mindkettő 384x288px 12 µm szenzoros, <20mK NETD érzékenységgel és 1024x768px AMOLED kijelzővel bírnak. Míg előbbi 19mm F0.9 objektívet kap, 1300 méter az észlelési távolsága és erdős-vegyesterepes használatra kiváló a 13.8 fokos látószöge miatt, addig utóbbi 35mm F0.9, 1800 méterig látja az emberalakot, inkább nyílt terepre való a 4x-es alapnagyításával.

Az Irisek a korábban már a kicsi AFFO-knál megismert Reality+ technológiát használják. Vagyis azt a mesterséges intelligencia (AI) alapú képfeldolgozó algoritmust, ami élesebbé, kevésbé pixelessé teszi a képet még a 2x és 4x digitális nagyításoknál is. A 256-os felbontású AFFO AP-kkal csodával határos volt a hatása, kíváncsian várjuk mit okoz a nagyobb felbontású Iriseknél, ahol jóval több képi információval dolgozhat. (Főleg úgy, hogy a Finder V2-ben már láthattuk mit tud produkálni az Infiray a 20mK-es érzékenységgel és az F0.9-es objektívvel, jóllehet az egy nagyobb felbontású kamera.). Már ebbe a készülékbe is belekerült a szemkímélő zöld- és vörösárnyalatos hőkép. A 10mm-es kilépő pupilllának köszönhetően enyhe szögben betekintéskor is értékelhető képet kapunk.

Tovább a teljes cikkhez...