Itt az Infiray Cabin 19 hőkamera kereső... Amit hiányoltál

Itt az Infiray Cabin 19 hőkamera kereső... Amit hiányoltál

Olyan hőkamerát mutatott be az Infiray, amit sokan hiányoltak. Hiányolták ezt a tartományt is, amit lefed. Hiányolták a fém házat, a cserélhető akkut, a “tenyérbemászó” méretet. Hát most megkapták egy aprócska, de kategóriájához képest meglepően nagy teljesítményű kereső formájában.

2021.06.02 15:55 Forrás: vadasz-blog.hu

Az Infiray Cabin CBL19 prototípusát (akkor még CAL19 néven) idén február végén kaptam kézbe egy próbakör és véleményezés erejéig. Nem igazán tudtam belekötni, 19mm-es létére meglepő észlelési távolságokat láttam. 12 µm pixelméretű ugye, tehát nagyítást, látószöget tekintve a 25mm-es 17 mikronos hőkamerák is piaci versenytársai, de az új Cabin a konkurens modelleknél bizony magasabb szinten áll…van amelyiknél lényegesen magasabb. Az Infiray történetében először kínál menüben állítható kontrasztot, a szokásos fényerő-, és az újabb Infi kamerák némelyikében már megjelenő, digitális élességjavítás mellett. Kapunk továbbá cserélhető akkut, kompakt méretet, fém házat, rendhagyó, belső élességállítású fókuszt, utánkereséshez lámpát…. így csak egy kérdésem maradt akkor a Leitztől: mennyibe fog kerülni? Mert az tisztán látszik, hogy ez a kamera igen komoly teljesítményre képes a kategóriájához képest, így best-buy terméknek nézünk elébe, ha jó az ára. Végül kiderült, hogy 549.900 Ft lesz az ára. Nagyjából ide saccoltam, hiszen az E3n és az E3 Plus V2 között áll.

Az alábbi képeket jómagam készítettem a nálam lévő prototípusról, a gyártásérett verzió némiképp eltérhet!

Ha valaki eddig azért kötött bele az Infiraybe, mert műanyagból van, és nem fémből, akkor tessék: ez fémből van.

Ha valakinek a kúp formájú Infiray ház nem tetszett eddig (bár nagyon ergonomikus), akkor tessék: ez lapos, vertikális házzal, és kézpánttal rendelkezik, mellényzsebben elfér.

Ha valaki hiányolta a cserélhető akkut, akkor tessék: vadászat alatt is cserélhető az akkués kettőt is adnak hozzá. Hogy mennyit bír, azt nem tudtam kipróbálni februárban, mert rövid ideig volt nálam a kamera, gyári adat szerint viszont kifejezetten jó, 7,5 óra a teljesítménye. Az akku 3100mAh-s, szóval a kettő együtt tudhat 7,5 órát úgy gondolom. A csomagban lévő töltő is két akkut tud fogadni egyszerre.

Tovább az eredeti cikkhez...