Hírek

Infiray előtét-eligazító

2022.09.13 11:00
Infiray előtét-eligazító

CML25? CL42S? CH50W? Ha az új lehetőségekkel találkozó hivatásos vadász vagy, aki eddig kimaradt az modernebb technika világából, meglehet nehezen igazodsz el az Infiray előtétei közt. Ez a cikk segíteni fog.

Forrás: Vadász-blog

Egészen sok előtét van az Infiray kínálatában, az 500ezer forintostól a millió fölöttiig. Melyik mit tud, és mire használható?

Alapvetően három szériát kínál az Infiray, mindegyik neve C-vel kezdődik, ami a Clip-onra, vagyis az előtét angol megnevezésére utal. Az első modellek voltak a CL és a CH nevűek, melyből a második betű a Low és High rövidítése, vagyis a kisfelbontású (384x288px) és a profibb, nagyfelbontású (640x512px) változat. Később kiegészült a széria a CM és CT jelölésűekkel, melyből az M vélhetőleg a Medium, a T pedig a Tiny rövidítése, magyarán a közepes, és az aprócska méretű előtétek. P-vel az Infiray az extrakisfelbontást jelöli, ami 256x192px.

A betűjelek mögötti szám az objektív gyújtótávolságát jelöli. Céltechnika esetén minél nagyobb, annál jobb, hiszen annál nagyobb az előtét alapnagyítása, ergo annál közelebb hozza a célt a céltávcsőben.

Ne feledjük, hogy a céltávcsövünk csak az előtét kijelzőjét látja, ha feltekerjük a variábel céltávcső nagyítását, azzal csak közelebbről nézzük a kijelzőt. Ha túltoljuk a dolgot, akkor már a kijelző pixeleit is elkezdjük blokkokban látni. Egyszóval az a jó, ha az előtét hozza közelebb a célt és nem a céltávcső a kijelzőt!

Ennek mentén már átláthatóbb a kínálat:

C-széria (univerzális alapmodellek, Clip Low / Clip High):

 

Tovább a teljes cikkhez...