Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
1 798 999 Ft
1 708 901 Ft

Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány

Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Hőszenzor
640x512 12μm
Vízszintes látószög (°)
10.5
Raktáron
5
1 798 999 Ft
1 708 901 Ft
Kedvezmény: 5
Megtakarítás 90 099 Ft
Részletek

Olvassa el a vadász-blog.hu tesztjét itt!

 

A kor színvonalát megelőző technológia a felelős vadászatért

A teljesen új fejlesztésű Leica Calonox hőkamerákat két verzióban kínálja a gyártó. A "Sight" változat az előtét, míg a "View" típus a kereső hőkamera.

 

 

 

A Leica Camera már hosszú évek óta ismert a nagyon magas elvárásoknak is megfelelő digitális kamera technikájáról. A "hagyományos" digitális technológiával ellentétben a hőkamerák az emberi szám számára láthatatlan, a tárgyak, élőlények, különböző felületek által kibocsátott infravörös sugárzás mértékét érzékeli, és alakítja át hőképpé. Az új Calonox hőkamera erre a területre lett optimalizálva a Leica-tól megismert kimagasló optikai minőségben - kivételesen gazdag tónusokkal, kimagasló kontraszttal és rendkívül részletes felbontással az érzékelési távolság minden pontján.

Képminőség a csúcson

A Leica a Calonox-al elérte azt, amit csak egy évtizedek óta regnáló kompromisszummentes fotós gyártó elérhet. Inkább húzták a bevezetést, de a német mérnökök minden szempontból meg akartak felelni a saját maguk által állított elvárásoknak, ami a képminőséget illeti. A kiváló szenzor, a világ legjobbjai közt jegyzett érzékelő beépítése csak a kezdet volt. Szoftveresen olyan mércét állít az új képalkotó technológia, ami nem egyszerűen információt szolgáltat, hanem élménnyé teszi a megfigyelés minden pillanatát. Legyen szó közeli, vagy nagy távolságú keresésről, a Calonox a (LIO™) technológiával a HDR világát hozza el a hőkamerák világába. Az alábbi képek többet mondanak ezer szónál.

A beépített akkumulátor aktív használat mellett akár 4-5 óra üzemidőt biztosít, és a készülékházban olyan helyet kapott, hogy rendkívüli védettséget élvez hideg, csapadékos, zord időjárási körülmények közepette is. A körültekintő tervezés egy minden szempontból a vadászati igényeket kielégítő hengeres készülékházban nyilvánul meg, alkalmazkodva a mindennapi követelményekhez. A kereső hőkamera és annak előtét változata is rendkívül kézre eső és könnyen használható. A minőségi ház, a prémium minőségű és tapintású anyagok mind-mind élvonalbeli érzést kölcsönöznek. A fókuszállítás finoman kezelhető, a gombok nyomáspontja a vízállóság miatt hozott szükséges intézkedések ellenére is határozott.

A 16 GB beépített belső memória segítségével rengeteg kép és élvezhető minőségű videofelvételek készítésére nyílik lehetőség, melyek USB kábelen, illetve WiFi-n keresztül számítógépes FTP kapcsolaton keresztül is könnyedén menthetőek.

A Calonox megpróbál helytállni a különböző elvárások közepette. A 42 mm-es fókusztávolságú objektív, a szenzor párosítása és a 2,5-szeres alapnagyítás révén szinte teljesen mindegy, hogy szóró távolságon, vagy mezőgazdasági területeken történik a felhasználás, hasznos és rendkívül igényes eszközként mutatkozhat be az új hőkamera. A különböző finomító képbeállítások, a jó minőségű digitális nagyítás révén a nagy távolságban történő megfigyelés egyértelmű bajnokaként tekinthetünk rá.

 

Adatok
Cikkszám
50502V
Adat tárolás
van belső memória
Alap nagyítás (x)
2,5
Csatlakozók
PAL video out USB-C-n keresztül
Digitális zoom
2x / 3x /4x
Dioptria kompenzáció
+/- 5 dpt
Egyéb tulajdonságok
Live Streaming funkció applikáción keresztül
Energiaellátás
beépített Li-Ion akkumulátor
Észlelési távolság

Észlelési távolság: 3000 m (1.7x0.5 m) 2 pixel;
Felismerési távolság: 1000 m (1.7x0.5 m) 6 pixel;
Azonosítási távolság: 500 m (1.7x0.5 m) 12 pixel

Felépítés
Egyszemes kereső
Filmfelvétel
van
Gyártó
Leica
Gyártó által vállalt garancia
2 év
Képfrissítés
50 Hz
Kijelző
0.4 coll
Kijelző szín üzemmódok
fekete kiemelés, fehér kiemelés, piros kiemelés, pseudo
Látómező
18.3m / 100m
Látószög
10.5° x 8.4°
Legkisebb nagyítás
2.5
Legnagyobb nagyítás
10
Méretek
170 x 65 mm
Objektív
42 mm fókusztávolság
Régi cikkszám
50502V
Szenzor
640x512 pixeles Vox szenzor, 12 µm pixelméret
Szín
fekete
Tartozékok
hőkamera, gyöngyvászon tok, töltőkábel, objektív tisztító kendő
Tömeg (g)
665
Cikkszám
50502V
Videók