Információ: +36-1-485-0517

Infiray ITS300
InfiRay ITS II 300 17µm testhőmérséklet mérő állomás
2 999 000 Ft

InfiRay ITS II 300 17µm testhőmérséklet mérő állomás

Infiray ITS300
Infiray ITS300

- professzionális, automata testhőmérséklet mérő kamera

- szenzor méret 384x288 pixel


- pontosság: akár + / - 0.3°C (tartozék Black Body-val)

- 5 - 10 méter mérési távolság

- akár 200 fő / perc kapacitás

- intelligens arcfelismerő rendszer

- tartozék szerverrel

- 0.5 s riasztási idő, képrögzítés, riport

- nemcsak hőkamera, de Full HD videó képet is szolgáltat

- NETD <= 40 mK 25°C-on

Rendelhető
2 999 000 Ft
Részletek

Automatizált testhőmérséklet mérő kamera


Lázmérés hőkamerával


Az utóbbi két évtizedeben többször hallottunk új típusú vírusos fertőző betegségekről, 2002-ben a SARS vírusról, 2012-ben MERS-ről, illetve madárinfluenzáról, ezeket azonban távolról szemléltük, sem egészségügyi, sem gazdasági hatásait nem igazán éreztük. A legújabb koronavírus azonban mára kontinensünket, sőt hazánkat is elérte, komoly népegészségügyi kockázattal és súlyos gazdasági károkkal fenyeget. Nagy létszámú munkahelyeken, tömegrendezvényeken gyorsan és könnyedén terjed, ezért szó szerint létfontosságú és közös érdekünk, hogy a fertőzésgyanús egyéneket kiszűrjük, korlátozzuk a fertőzés terjedést. 

A koronavírussal fertőzött személy egyik és legkönnyebben tetten érhető tünete a láz, amit arra alkalmas hőkamerával gyorsan, hatékonyan és akár nagyobb csoportban is mérhetünk.

Az Iray / InfiRay cégcsoport méltán elismert hőkamera gyártó a piacon. Termékei már többféle köntösben, különböző felhasználási területeken bizonyítottak az elmúlt években. Folyamatos fejlesztéseik, a piac igényei iránti nagymértékű fogékonyságuk mind-mind ahhoz segítették hozzá a gyártót, hogy jelenleg termékeik mércét állítanak a konkurencia elé.

Az eddig ismeretlen, új típusú vírusok megjelenésével egy időben, a testhőmérséklet mérés iránti igény megnövekedése óta gőzerővel folynak a fejlesztések az egészségügyi hőkamerák területén is. Az egyik legújabb nagy teljesítményű érintkezés nélküli testhőmérséklet kamerájuk az ITS II 300 típus. Az emberi általános hőmérséklet sávban (33 - 42°C tartományban) akár +/- 0.3°C pontossággal jelzi ki a kamera előtt elhaladók homlokának hőmérsékletét. Mindezt rendkívüli gyorsasággal, akár 0.5 másodperces reakcióidővel, automatizálható jelzések mellett. Az ITS II 300 nagyobb átmenő forgalmú kapuk esetében is megbízhatóan mér a forgalom jelentős lassítása nélkül is, hiszen akár 200 fő / perc kapacitásával nem csak kisebb és közepes méretű üzemek, munkahelyek ellenőrzésében lehet komoly segítség, hanem akár nagyobb csomópontok, folyamatos, napközben fluktuáló tömeg esetében is pontos és gyors adatszolgáltatást biztosít. Így - nyilván a szükséges óvintézkedések idő- és hely igényét tudomásul véve - az akadálymentesség érzetét kelti üzemeltetés során.

Az ITS használhatóságát nagyban növeli emelt, akár 5 - 10 méteres érzékelési távolsága is. Kordonnal terelt tömeg esetén elegendő nagyobb távolságban elhelyezni a hőkamerát, ami a hőkép rögzítése mellett Full HD videó rögzítésére is képes. A két rendszer együtt munkálkodása révén felvételek készülnek a normálistól eltérő hőmérsékletű egyénekről, így a nagy felbontású képeknek és az intelligens szoftver arcfelismerő funkciójának köszönhetően nagyon pontos a szabadalmaztatott algoritmusú mérés folyamata. Nagy felbontásának és a precíz többpontos mérésnek köszönhetően több, egyszerre a kamera előtt elhaladó egyén testhőmérséklete mérhető. Zsúfolt helyeken az azonnali riasztás és felvétel készítés mellett fontos és praktikus tulajdonság, hogy a készülék vissza kereshető riportot is készít a riasztást aktiváló esetekről.

A hőkamera képe 47°x 35.6° látószögével kimagasló lefedettséget garantál, míg a látható kép RGB kamerája a nagyítás mértékétől függően akár 60.5 - 2.3° -ig változtathatja látószögét.

A rendszer alaptartozékai a hőkamera állvánnyal, a referenciapont létrehozásához szükséges Black Body állvánnyal, az intelligens elemző szoftver és a futtatásához szükséges szerver gép az üzemeltetéshez nélkülözhetetlen kábelekkel együtt. A kijelző nem tartozék.

Info: Tudástár/Black Body

 

Adatok
Gyártó
InfiRay
Objektív rendszer
hőkamera: 7.8 mm F1.0 auto / manuális fókusz, RGB színes kamera: 4.7 - 141 mm fókusztávolság, 60.5 - 2.3°-os vízszintes látószöggel
Szenzor
384x288 pixel, VOx hűtetlen FPA; 17µm pixelméret
Cikkszám
IRAITS300
Támogatott fénykép felbontások
.jpg
Támogatott videó felbontások
H.264, H.265, .mp4, .mov
Energiaellátás
230 V
Kijelző
nem tartozék
Jótállás
Gyártó által vállalt garancia: 3 év. Egységár függő fogyasztói jótállás: 10.001 Ft - 100.000 Ft - 12 hónap. 100.001 Ft - 250.000 Ft - 24 hónap, 250.001 Ft-tól: 36 hónap. Fogyasztónak NEM minősülő személyek (például de nem kizárólag Gazdálkodó Szervezetek) számára: 6 hónap kellékszavatosság.
Csatlakozók
USB
Egyéb tulajdonságok
<p>hőkamera színkép és RGB színes videó felvétel<br /> Fotó készítés arcról: .jpg<br /> Videó rögzítés: H.264 / H.265; .mp4, .mov<br /> Intelligens arcfelismerő rendszer </p>
Adat tárolás
a szoftver számítógépes mappába rögzít képet, videót
Állvány csatlakozás
normál 1/4 collos állványmenet
Opcionális tartozékok
számítógép, monitor nem tartozék, rendszer követelmények a listában
Filmfelvétel
van
Kompatibilitás
Windows 10, Linux, Arm
Spektrális méréstartomány
8 - 14 µm
Kijelző szín üzemmódok
RGB, hőkép
Képfrissítés
50 Hz
Látószög
47°x 35.6°
Alap nagyítás
1
Tömeg
1000
Legkisebb nagyítás
1
Legnagyobb nagyítás
1
Szín
fehér
Vízszintes látószög
47 °
Észlelési távolság
5 - 10 méterig, ideálisan 7 - 8 méter
Mérés jellemzők
Többpontos mérés, automatikus arc követés, akár 200 fő / perc kapacitás.
Akár 5 - 10 méter mérési távolság.
 
Egyéb tulajdonságok 2

hőkamera színkép és RGB színes videó felvétel
Fotó készítés arcról: .jpg
Videó rögzítés: H.264 / H.265; .mp4, .mov
Intelligens arcfelismerő rendszer

Tartozékok
hőkamera, Black Body, szükséges kábelek, üzemeltetéshez szükséges szoftver, 2 db állvány, számítógép szerver
Cikkszám
IRAITS300