InfiRay HT3003F 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás

Cikkszám: 
IRAHT300
Hőszenzor:
384x288 17µm
Nagyítás tartomány (x):
1 – 1
Vízszintes látószög (°) :
37.9
Használati útmutató :
Hőszenzor:
384x288 17µm
Raktáron
1 344 900 Ft
Részletek

Automatizált testhőmérséklet mérő kamera


Lázmérés hőkamerával


Az utóbbi két évtizedeben többször hallottunk új típusú vírusos fertőző betegségekről, 2002-ben a SARS vírusról, 2012-ben MERS-ről, illetve madárinfluenzáról, ezeket azonban távolról szemléltük, sem egészségügyi, sem gazdasági hatásait nem igazán éreztük. A legújabb koronavírus azonban mára kontinensünket, sőt hazánkat is elérte, komoly népegészségügyi kockázattal és súlyos gazdasági károkkal fenyeget. Nagy létszámú munkahelyeken, tömegrendezvényeken gyorsan és könnyedén terjed, ezért szó szerint létfontosságú és közös érdekünk, hogy a fertőzésgyanús egyéneket kiszűrjük, korlátozzuk a fertőzés terjedést. 


A koronavírussal fertőzött személy egyik és legkönnyebben tetten érhető tünete a láz, amit arra alkalmas hőkamerával gyorsan, hatékonyan és akár nagyobb csoportban is mérhetünk.


A HT300 kis helyigényű automatikus testhőmérséklet mérő eszköz, mely érintés-mentesen, pontosan és gyorsan ellenőrzi a hatókörében (2-6 méter) elhaladó személyek testhőmérsékletét, és riaszt, ha valakinek a normálisnál magasabb a hőmérséklete. Szűkebb zónákban terelt tömegben akár 0.5 mp reakcióidő alatt, automatikusan jelzi a beállított hőmérséklet feletti értékeket.

 


A kamera üzemelési hőmérséklet intervalluma 0 és +60°C közötti, ezen belül a +33 - +42°C -os intervallumban kimagasló pontossággal (+/-0,5 °C) működik, a tartozék Black Body-val használva azonban még precízebb, +/-0,3 °C pontosságra is képes.

A teljesen automata üzemmódon kívül a mellékelt intelligens szoftver számtalan módon paraméterezhető, pontszerű, vonalszerű, illetve terület alapú hőmérséklet mérésre képes. A kijelzőn többféle szín megjelenítés állítható. A szoftver automatikusan riaszt a beállított hőmérséklet felett, és beállítástól függően képes a problémás esetekben az arc rögzítésére, vagy videó rögzítés is beállítható igény szerint. A rendelkezésre álló szoftverfrissítések azonnal elérhetőek.


A HT3003F szett tartalma a hőkamera és a fali konzol, mellyel a felhasználó az általa legmegfelelőbbnek ítélt módon és helyre rögzítheti a kamerát. A mellékelt adaptertalp segítségével fali és állványos rögzítésre is van lehetőség. A gyártó a szetthez mellékel 2 db állványt a hőkamera és a Black Body elhelyezéséhez, és az üzemeltetéshez szükséges kábelek mellett a működtetéshez szükséges szoftvert is mellékeli a készülékhez.

Black Body tartozék. A hőkamerának nem tartozéka a számítógép. Rendszer követelmények a Paraméterek között találhatóak.

A HT az AT-vel ellentétben egyszerűbben beállítható, kisebb hardver igénnyel rendelkező készülék.

Jellemzők:

Masszív védőburkolat
​Biztonsági kamerára hasonlító külalak
Minden irányba mozgatható csuklós tartókar, a könnyű rögzítés és pozicionálás érdekében
Falra és állványra egyaránt rögzíthető
Optimális nagyítás
Könnyű kábelcsatlakoztatási lehetőség
Könnyű használat, különleges Firmware beállításokra nincs szükség

Üzemeltetési feltételek:

A készüléket 40 perccel az érdemi mérési feladat kezdetét megelőzően be kell kapcsolni és folyamatosan üzemeltetni a pontos mérés érdekében. A Black Body-nak 5 perc folyamatos üzem szükséges, hogy megfelelő referenciapontként viselkedjen. Az optimális környezeti hőmérséklet 25 fok, az erős külső hatások mint pl. a kintről jövő huzat, fűtőtest, napsütés, vagy annak kitett üvegfalak és egyéb hőforrások megzavarhatják a készülék működését, ezért ne legyenek ilyenek a kamera látószögében. A mérést ne közvetlenül kintről beltérbe belépve végezzük el, amennyiben a külső hőmérséklet nagy mértékben eltér, mert ez csökkenti  a pontosságot. Célszerű az embereket egy lassító kordonnal kell a kamera elé terelni. A Black Body-t az emberek fölé kell kihelyezni. A programot konfigurálni kell az aktuális környezeti viszonyokhoz. A pontos leírás és a lassító / terelő kordon építéséhez szükséges javaslatok a használati útmutatóban elérhetőek.

Hardver igény:

CPU: i5-9500T, vagy erősebb
Memória: >8GB
Rendszer: Windows 10 64 bit
Grafikus kártya: grafikai processzorral és Vulkan támogatással
Hálózat: Gigabit Ethernet
Minimum Full HD kijelző

A szoftvertámogatás biztosított. A hőkamera telepítése IT-s szakember részvételével rendkívül gyorsan elvégezhető. Szakértő kolléga hiányában azonban javasoljuk a HT300 szett megvásárlását, mely szakirányú végzettség nélkül is azonnal munkába állítható.

kamerához tartozó elemző program innen tölthető le! Letöltés után csomagolja ki a letöltött .rar fájlt, majd a mappa teljes tartalmát másolja át számítógépére. Ezután a mappában található "camera.exe" fájlt két kattintással indítsa el!

Info: Tudástár/Black Body

 

Adatok
Cikkszám:
IRAHT300
Adattárolás:
a szoftver számítógépes mappába rögzít képet, videót
Alap nagyítás (x):
1
Állvány csatlakozás:
falra és állványra is szerelhető, konzol tartozék
Csatlakozók:
analóg videó kimenet, hálózati RJ45 10M/100M/1000M automata adaptáció, 1 db I/O riasztáshoz, Ethernet/IP, TCP, UDP, SNTP, RTSP, HTTP, ICMP, SMTP, DHCP, UPnP, PPPOE
Egyéb tulajdonságok:
Fekete kiemelés, fehér kiemelés, 18 féle színpaletta
Energia fogyasztás: < 3 W (25°C-on)
Fotó készítés arcról: .jpg
Videó rögzítés: H.264 / H.265; .mp4, .mov
Energiaellátás:
230 V
Észlelési távolság :
2 - 6 méterig, ideálisan 3-4 méter
Filmfelvétel:
van
Gyártó:
InfiRay
Gyártó által vállalt garancia:
3 év, az akkumulátorra 1 év
Helyettesítő áramforrás:
9 - 26 V DC
IFOV:
1.7 mrad
Képfrissítés:
50 Hz
Kijelző:
nem tartozék
Kijelző szín üzemmódok:
18 féle szín
Kompatibilitás:
Windows 10
Látószög (°):
37.9°x 28.7°
Legkisebb nagyítás:
1
Legnagyobb nagyítás:
1
Mérés jellemzők:
Precíz hőmérséklet mérés: 0 - +60°C
Pontosság: + / - 0.5°C, black body-val: + / - 0.3°C (33°C és 42°C között)
IFOV: 1.7 mrad
Objektív:
9.7 mm F1.0
Opcionális tartozékok:
kijelző és számítógép nem tartozék, rendszer követelmények a listában
Régi cikkszám:
IRAHT300
Spektrális méréstartomány:
8 - 14 µm
Szenzor:
384x288 pixel, VOx hűtetlen FPA; 17µm pixelméret
Szín:
fehér
Tartozékok:
HT3003F csomag tartalma: hőkamera egység, Black Body, fali konzol, állványhoz szükséges adaptertalp, szükséges kábelek, üzemeltetéshez szükséges szoftver, 2 db állvány
Támogatott fénykép felbontások:
.jpg
Támogatott videó felbontások:
H.264, H.265, .mp4, .mov
Tömeg (g):
620
Terméktípus:
Hőkamera, Éjjellátó
Csomagajánlatok
Hasonló termékek
InfiRay HT3003F 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás
InfiRay HT3003F 384x288 17µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás
1 344 900 Ft