Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
4 884.46 EUR
4 639.83 EUR

Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány

Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Leica Calonox View hőkamera - vitrin példány
Thermal sensor
640x512 12μm
Horizontal field of view (°)
10.5
In stock
5
4 884.46 EUR
4 639.83 EUR
Discount: 5
Saving 244.63 EUR
Details

Olvassa el a vadász-blog.hu tesztjét itt!

 

A kor színvonalát megelőző technológia a felelős vadászatért

A teljesen új fejlesztésű Leica Calonox hőkamerákat két verzióban kínálja a gyártó. A "Sight" változat az előtét, míg a "View" típus a kereső hőkamera.

 

 

 

A Leica Camera már hosszú évek óta ismert a nagyon magas elvárásoknak is megfelelő digitális kamera technikájáról. A "hagyományos" digitális technológiával ellentétben a hőkamerák az emberi szám számára láthatatlan, a tárgyak, élőlények, különböző felületek által kibocsátott infravörös sugárzás mértékét érzékeli, és alakítja át hőképpé. Az új Calonox hőkamera erre a területre lett optimalizálva a Leica-tól megismert kimagasló optikai minőségben - kivételesen gazdag tónusokkal, kimagasló kontraszttal és rendkívül részletes felbontással az érzékelési távolság minden pontján.

Képminőség a csúcson

A Leica a Calonox-al elérte azt, amit csak egy évtizedek óta regnáló kompromisszummentes fotós gyártó elérhet. Inkább húzták a bevezetést, de a német mérnökök minden szempontból meg akartak felelni a saját maguk által állított elvárásoknak, ami a képminőséget illeti. A kiváló szenzor, a világ legjobbjai közt jegyzett érzékelő beépítése csak a kezdet volt. Szoftveresen olyan mércét állít az új képalkotó technológia, ami nem egyszerűen információt szolgáltat, hanem élménnyé teszi a megfigyelés minden pillanatát. Legyen szó közeli, vagy nagy távolságú keresésről, a Calonox a (LIO™) technológiával a HDR világát hozza el a hőkamerák világába. Az alábbi képek többet mondanak ezer szónál.

A beépített akkumulátor aktív használat mellett akár 4-5 óra üzemidőt biztosít, és a készülékházban olyan helyet kapott, hogy rendkívüli védettséget élvez hideg, csapadékos, zord időjárási körülmények közepette is. A körültekintő tervezés egy minden szempontból a vadászati igényeket kielégítő hengeres készülékházban nyilvánul meg, alkalmazkodva a mindennapi követelményekhez. A kereső hőkamera és annak előtét változata is rendkívül kézre eső és könnyen használható. A minőségi ház, a prémium minőségű és tapintású anyagok mind-mind élvonalbeli érzést kölcsönöznek. A fókuszállítás finoman kezelhető, a gombok nyomáspontja a vízállóság miatt hozott szükséges intézkedések ellenére is határozott.

A 16 GB beépített belső memória segítségével rengeteg kép és élvezhető minőségű videofelvételek készítésére nyílik lehetőség, melyek USB kábelen, illetve WiFi-n keresztül számítógépes FTP kapcsolaton keresztül is könnyedén menthetőek.

A Calonox megpróbál helytállni a különböző elvárások közepette. A 42 mm-es fókusztávolságú objektív, a szenzor párosítása és a 2,5-szeres alapnagyítás révén szinte teljesen mindegy, hogy szóró távolságon, vagy mezőgazdasági területeken történik a felhasználás, hasznos és rendkívül igényes eszközként mutatkozhat be az új hőkamera. A különböző finomító képbeállítások, a jó minőségű digitális nagyítás révén a nagy távolságban történő megfigyelés egyértelmű bajnokaként tekinthetünk rá.

 

Info
Article number
50502V
Data storage
van belső memória
Base magnification (x)
2,5
Plugs
PAL video out USB-C-n keresztül
Digital zoom
2x / 3x /4x
Diopter compensation
+/- 5 dpt
Other properties
Live Streaming funkció applikáción keresztül
Energy supply
beépített Li-Ion akkumulátor
Detection distance '>

Észlelési távolság: 3000 m (1.7x0.5 m) 2 pixel;
Felismerési távolság: 1000 m (1.7x0.5 m) 6 pixel;
Azonosítási távolság: 500 m (1.7x0.5 m) 12 pixel

Type
Egyszemes kereső
Video recording
van
Manufacturer
Leica
Warranty
2 év
Image repetition frequency
50 Hz
Display
0.4 coll
Screen color modes
fekete kiemelés, fehér kiemelés, piros kiemelés, pseudo
Field of view
18.3m / 100m
Field of view
10.5° x 8.4°
Least magnification
2.5
Utmost magnification
10
Sizes
170 x 65 mm
Lens
42 mm fókusztávolság
Old article number
50502V
Sensor
640x512 pixeles Vox szenzor, 12 µm pixelméret
Color
black
In the box
hőkamera, gyöngyvászon tok, töltőkábel, objektív tisztító kendő
Weight (g)
665
Article No.
50502V
Videók