Panasonic Eneloop AA akkumulátor 1900mAh - 4db

akár 2100-szor újratölthető
1900 mAh
kifejezetten a magas energia fogyasztású eszközökhöz
hosszú élettartam

Raktáron
6 690 Ft
Nem vásárolható!
Részletek

Panasonic Eneloop akkumulátorcsalád

Előre feltöltött Ni-Mh akkumulátor, mely élettartama során akár 2100-szor is újratölthető
Mérete: AA
Kapacitása: 1900 mAh

Az Eneloop sorozat a Panasonic különleges technológiáját hasznosítja. Különlegessége, hogy - míg más akkumulátorok élettartamuk, tárolásuk során elveszítik tölthetőségüket, addig - ezek az akkumulátorok 10 év múlva is megőrzik töltöttségük 70%-át. Megvásárlás után azonnal használatra készek, tárolás során megőrzik töltöttségüket az alacsony önkisülési tulajdonságuk miatt.

A sorozat egyik fő jellemzője a magasabb feszültségszint. A legtöbb tölthető Ni-Mh akkumulátor hamar veszít feszültségéből, így nagyon gyorsan elérik a kritikus 1.1 V-os feszültséget, mely alatt sok készülék egyszerűen kikapcsol. Az Eneloop sorozat ezzel szemben tartósan 1.1 V felett tartja feszültségét, és ez csak közvetlenül a lemerülése előtt csökken 1.1 V alá. Ez az oka, hogy az Eneloop akkumulátorokkal több fénykép készül, mint egyéb akkumulátorokkal. 

Az akkumulátorok egyik leggyengébb pontja, amikor nagyon alacsony hőmérsékleten (pl. 0, vagy -20°C) üzemeltetjük, vagy tároljuk készülékeinket. Ilyenkor a legtöbb akkumulátor önkisülése gyorsan nő, az üzemidő lényegesen lerövidül. Az Eneloop akkumulátorok önkisülése ilyen körülmények között sem nő meg jelentősen, épp csak valamivel rövidebb üzemidővel számolhatunk, mint szoba hőmérsékleten. 

Gazdaságosság

Bár az újratölthető akkumulátorok magasabb kezdeti költséggel beszerezhetők, az Eneloop termékcsalád újra felhasználhatósága hamar ésszerű beruházássá teszi, ha mellette döntünk. Már néhány töltési ciklus után értékelni fogjuk, hogy nem újabb elemekért állunk sorba a bevásárlóközpontokban, vagy szakirányú üzletekben. Az újratölthetőség akár 2100 ciklust is jelenthet.

Környezetvédelem

Csak becsülhető érték, de az elmúlt időszakban évente körülbelül 40 millió szárazelem került a kukákba világszerte. Környezettudatos felhasználóként ez mindenképpen a tölthető akkumulátorok irányába tereli a tudatos vásárlót. Segítsünk csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét, hozzunk ezzel is aktívan egy ésszerű döntést környezetünk védelme mellett!

Adatok
Feszültség
1.2V
Gyártó
Panasonic
Kimeneti értékek
1.2 V
Szabvány
AA
Töltéstároló képesség
1900 mAh
Cikkszám
kapBK3MCCE4BE