Leica Calonox View hőkamera
Leica Calonox View hőkamera
1 798 999 Ft
1 599 900 Ft

Leica Calonox View hőkamera

Hőszenzor
640x512 12μm
Nagyítás tartomány (x)
2,5 – 10
Vízszintes látószög (°)
10.5
Vízszintes látószög (°)
10.5
Használati útmutató
Hőszenzor
640x512 12μm
Raktáron
11
1 798 999 Ft
1 599 900 Ft
Kedvezmény: 11
Megtakarítás 199 099 Ft
Részletek

Olvassa el a vadász-blog.hu tesztjét itt!

 

A kor színvonalát megelőző technológia a felelős vadászatért

A teljesen új fejlesztésű Leica Calonox hőkamerákat két verzióban kínálja a gyártó. A "Sight" változat az előtét, míg a "View" típus a kereső hőkamera.

 

 

 

A Leica Camera már hosszú évek óta ismert a nagyon magas elvárásoknak is megfelelő digitális kamera technikájáról. A "hagyományos" digitális technológiával ellentétben a hőkamerák az emberi szám számára láthatatlan, a tárgyak, élőlények, különböző felületek által kibocsátott infravörös sugárzás mértékét érzékeli, és alakítja át hőképpé. Az új Calonox hőkamera erre a területre lett optimalizálva a Leica-tól megismert kimagasló optikai minőségben - kivételesen gazdag tónusokkal, kimagasló kontraszttal és rendkívül részletes felbontással az érzékelési távolság minden pontján.

Képminőség a csúcson

A Leica a Calonox-al elérte azt, amit csak egy évtizedek óta regnáló kompromisszummentes fotós gyártó elérhet. Inkább húzták a bevezetést, de a német mérnökök minden szempontból meg akartak felelni a saját maguk által állított elvárásoknak, ami a képminőséget illeti. A kiváló szenzor, a világ legjobbjai közt jegyzett érzékelő beépítése csak a kezdet volt. Szoftveresen olyan mércét állít az új képalkotó technológia, ami nem egyszerűen információt szolgáltat, hanem élménnyé teszi a megfigyelés minden pillanatát. Legyen szó közeli, vagy nagy távolságú keresésről, a Calonox a (LIO™) technológiával a HDR világát hozza el a hőkamerák világába. Az alábbi képek többet mondanak ezer szónál.

A beépített akkumulátor aktív használat mellett akár 4-5 óra üzemidőt biztosít, és a készülékházban olyan helyet kapott, hogy rendkívüli védettséget élvez hideg, csapadékos, zord időjárási körülmények közepette is. A körültekintő tervezés egy minden szempontból a vadászati igényeket kielégítő hengeres készülékházban nyilvánul meg, alkalmazkodva a mindennapi követelményekhez. A kereső hőkamera és annak előtét változata is rendkívül kézre eső és könnyen használható. A minőségi ház, a prémium minőségű és tapintású anyagok mind-mind élvonalbeli érzést kölcsönöznek. A fókuszállítás finoman kezelhető, a gombok nyomáspontja a vízállóság miatt hozott szükséges intézkedések ellenére is határozott.

A 16 GB beépített belső memória segítségével rengeteg kép és élvezhető minőségű videofelvételek készítésére nyílik lehetőség, melyek USB kábelen, illetve WiFi-n keresztül számítógépes FTP kapcsolaton keresztül is könnyedén menthetőek.

A Calonox megpróbál helytállni a különböző elvárások közepette. A 42 mm-es fókusztávolságú objektív, a szenzor párosítása és a 2,5-szeres alapnagyítás révén szinte teljesen mindegy, hogy szóró távolságon, vagy mezőgazdasági területeken történik a felhasználás, hasznos és rendkívül igényes eszközként mutatkozhat be az új hőkamera. A különböző finomító képbeállítások, a jó minőségű digitális nagyítás révén a nagy távolságban történő megfigyelés egyértelmű bajnokaként tekinthetünk rá.

 

Adatok
Cikkszám
50502
Adattárolás
van belső memória
Alap nagyítás (x)
2.5
Csatlakozók
PAL video out USB-C-n keresztül
Digitális zoom
2x / 3x /4x
Dioptria kompenzáció
+/- 5 dpt
Egyéb tulajdonságok
Live Streaming funkció applikáción keresztül
Energiaellátás
beépített Li-Ion akkumulátor
Észlelési távolság

Észlelési távolság: 3000 m (1.7x0.5 m) 2 pixel;
Felismerési távolság: 1000 m (1.7x0.5 m) 6 pixel;
Azonosítási távolság: 500 m (1.7x0.5 m) 12 pixel

Felépítés
Egyszemes kereső
Filmfelvétel
van
Gyártó
Leica
Gyártó által vállalt garancia
3 év
Hőkamera felépítés
Egyszemes kereső
Képfrissítés
50 Hz
Kijelző
1280x960 LCOS, 0.4 coll
Kijelző szín üzemmódok
fekete kiemelés, fehér kiemelés, piros kiemelés, pseudo
Látómező (m)
18.3m / 100m
Látószög (°)
10.5° x 8.4°
Legkisebb nagyítás
2.5
Legnagyobb nagyítás
10
Méretek
170 x 65 mm
Objektív
42 mm fókusztávolság
Régi cikkszám
50502
Szenzor
640x512 pixeles Vox szenzor, 12 µm pixelméret
Szín
fekete
Tartozékok
hőkamera, gyöngyvászon tok, töltőkábel, objektív tisztító kendő
Tömeg (g)
665
Üzemidő
4-5 óra
Terméktípus
Hőkamera, Éjjellátó
Hőkamera felépítés
Egyszemes kereső
Cikkszám
50502
Videók