Infiray Mate MAH50R hőkamera céltávcső előtét

Cikkszám: 
IRAMAH50R

Olvasd el a Vadász-blog cikket ITT!

Hőszenzor NETD:
18 mK
Nagyítás tartomány (x):
1 – 4
Használati útmutató :
Hőszenzor:
640x512 12μm
Rendelhető
1 599 900 Ft
Részletek

Magyarországon és az EU országaiban a célzásra alkalmas éjjellátó és hőkamera termékek, de különösen a céltávcső termékek kereskedelme, birtoklása, valamint (pl. vadászati célú) használata korlátozott, esetenként tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

A vadászati célú használat szabályai ITT!

Az új Mate előtét sorozat újabb innovációval érkezik. Most az 50-es változat elérhető beépített LRF lézeres távolságmérővel és az erre épülő ballisztikus számítási képességekkel, melyek jelentősen javítják a vadászat élményét, minőségét. Az InfiRay hőkamerák szenzorát, kijelzőjét és a látott képet ismerve mindez egyedülálló élményt nyújt használat közben.

Ultratiszta kép, csúcskategóriás szenzor

Az új modell az InfiRay legújabb, csúcskategóriás, saját fejlesztésű hőérzékelőjével van felszerelve (640*512 felbontás, 12 µm, NETD≤18mk), amely kivételesen tiszta hőképet biztosít a felhasználók számára. Alkalmazható az akár 10×-es vagy afeletti nagyítású nappali távcsövekhez, miközben a kép részletgazdagsága kiváló marad. A 18 mK a legjobb, ami gyártásba kerülhet 2024-ben, ez már szinte 3D látványt biztosít, a részletek lenyűgözőek. 

A képminőség lenyűgöző a Mate MAH50 esetében. Minden eddigitől részletesebb, precízebb, látványosabb a kijelző által átadott élmény. Az OLED kijelző ismét új szintre lépteti a képminőséget. Az a jó az InfiRay 50-es előtétjei esetében, hogy minden évben csak szuperlatívuszokban lehet róluk és fejlődésükről beszélni. A szenzor felbontása miatt a pixeleket itt már elfelejthetjük. Éjszaka vagy kedvezőtlen körülmények között is kiválóan használható fűvel, bozóttal, faágakkal fedett területen, illetve az 50-es változat igazi erőssége a nyílt terep, ahol objektumok, állatok megfigyelése során sok tesztben bizonyította, hogy a legjobb - még esős, ködös, szmogos körülmények között is. Ezen körülmények kompenzálására a gyártó külön menüpontot helyezett el a készülékben. Előtétként alapból 1-szeres nagyítású eszköz, de egy opcionális, külön megvásárolható 4-szeres alapnagyítású okulárral ennek 2x-es, illetve 4x-es digitális nagyítását is engedi a szoftver. A szenzor - pixel méret - fókusztávolság arányításának köszönhetően közepesen szűk látómezővel a nagyobb távolságok legyőzésére hivatott.

 

Integrált LRF modul

A Mate MAH50R integrált lézeres távolságmérővel (LRF) rendelkezik, amely 1200 m hatótávolságú. A távolságmérés nagy pontosságú és a megjelenítés dinamikus, hozzásegítve a vadászokat a távolságok gyors és pontos meghatározásához.

 


Precizitás, ballisztikai számítások

A MAH50R integrált távmérője támogatja a stratégiai és pontos ballisztikai számításokat, biztosítva minden egyes lövés pontos célba juttatását. A vadász pontosabban tervezheti a lövedék röppályáját, ezáltal növelve a biztos találat valószínűségét. A biztonsági kockázat ennek használatával jelentősen csökken.

Mágneses akkumulátor pakk

A készülékhez további mágneses akkumulátorcsomagok tartoznak, amelyek könnyen telepíthetőek a készüléken, meghosszabbítva az üzemidőt az akkumulátorok lemerülése miatti aggodalom nélkül. A külső akkumulátor a levehető távirányító helyére illeszthető. A modularitás egészen kivételes.

Stabilitás és precízió

A robusztus magnéziumötvözetből készült ház rendkívül ütésálló és jó minőségű adapteren használva a lövésállóságra, illetve a pontosságra sem lehet panasz. Abszolút megfelel a "POI=1MOA" nagy pontosságú szabványnak, biztosítva a stabilitást és a precizitást minden vadászat során.

Kompakt mérete és súlya céltávcső előtétként is praktikusan használhatóvá teszi. A nappali céltávcsövünket egy pillanat alatt átalakíthatjuk hőkamera céltávcsővé. A Mate igazán nagy dobása a készülékház tetején mágnessel rögzített gombsor, melyhez a gyártó egy fegyverre rögzíthető mágneses adaptert is kínál, így a terepen mindig a legkényelmesebb pozícióból változtathatóak a kép beállításai - vezeték nélkül. Távirányító a fegyveren, akkumulátor a távirányító helyén. Hibátlan megoldás!

1 MOA precizitás előtétként - méretpontos adapterekkel

Az olyan finomságok, mint 32 GB tárhely, fotó-, videó- és hangrögzítés ennél az eszköznél már magától értetődő.

 

Használat előtétként

Előtétként használva jó minőségű céltávcsövön akár 15-szörös !!! nagyításon is használható. Használja felelősen! Az első használatot megelőző kontroll lövést (belövést) semmiképp ne mulassza el, igényes vadász számára kötelező! Ezt minden további fegyver esetében javasoljuk elvégezni annak ellenére, hogy korrekcióra ritkán van szükség. Viszont belövés után a gyártó rendkívüli, 1 MOA-s pontosságot ígér, melyet számos ügyfelünk megerősített.

 

A céltávcsövön történő rögzítéshez szükséges egy céltávcső adapter, melynek átmérőjét a nappali céltávcső külső átmérőjéhez kell igazítani. A termékhez nem jár univerzális adapter.
Amennyiben azonban ismeri céltávcsöve frontlencséjének külső átmérőjét, a szükséges méretpontos adaptert külön megvásárolhatja:

* előtétként való használata egy külön a céltávcső külső átmérőjéhez választott Smartclip adapterrel oldható meg

 

A választható Smartclip adapterek közül választhat ERRE A LINKRE kattintva, vagy megtalálja azokat a Kapcsolódó termékek között. Az adapter nem képezi a termék részét.

 

A RUSAN adapterek katalógusából közül választhat ERRE A LINKRE kattintva, vagy megtalálja azokat a Kapcsolódó termékek között.

Adatok
Adattárolás:
beépített 32 GB
Alap nagyítás (x):
1
Anyaghasználat:
magnézium
Csatlakozók:
USB-C
Egyéb tulajdonságok:

fotó és videó rögzítés hanggal, WiFi livestream képmegosztás

Energiaellátás:
beépített 1500 mAh + IBP-6 2x1100 mAh külső akkumulátor
Észlelési távolság :
2600 m (1.7 x 0.5 m) embernagyságú objektum esetén
Gyártó:
InfiRay
Gyártó által vállalt garancia:
3 év általános garancia a készülékre, 10 év a szenzorra, 2 év az akkumulátorra
Képfrissítés:
50 Hz
Kijelző:
1024x768 AMOLED
Kijelző szín üzemmódok:
négyféle: fekete kiemelt, fehér kiemelt, vörös kiemelt, paletta
Látószög (°):
8.8° x 7.0°
Legkisebb fókusztávolság (m):
2
Legkisebb nagyítás:
1
Legnagyobb nagyítás:
4 - kézi keresőként
Lövésállóság:
6000 J
Méretek:
147x 75 x 73 mm
Objektív:
50 mm gyújtótávolság
Szenzor:
640x512 felbontású hűtetlen mikrobolométer; pixelméret: 12 μm; képfrissítés: 50Hz; NETD <= 18 mK
Szín:
fekete
Tartozékok:

hőkamera előtét, levehető mágneses billentyűzet, kis powerbank a billentyűzet helyére, tok, beépített + IBP-6 külső akkumulátor

Távolságmérő:
LRF lézeres
Tömeg (g):
500
Üzemidő:
akár 4 óra a belső, plusz 5 óra a külső nagy akkumulátorral
Vízállóság:
IP67
Terméktípus:
Hőkamera, Éjjellátó
EAN kód:
6973202306659
Csomagajánlatok
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek
Iray CH50R hőkamera előtét akku szettel
Infiray Mate MAH50R hőkamera céltávcső előtét
1 599 900 Ft